Viinin ja ruoan harmonia -kurssi

Saimaan Munskänkarna järjestää jäsenilleen Viinin ja ruuan harmonia -kurssin. Kurssilla paneudutaan ruuan ja viinin perusmakuihin ja aistinvaraisiin ominaisuuksiin.

Käsiteltäviä asioita on esimerkiksi seuraavat teemat:

  • Miten makuaisti toimii?
  • Mitä perusmakuja on olemassa ja missä niitä on?
  • Miten eri ruoka-aineiden maut vaikuttavat viiniin?
  • Miten ruuan maku muuttaa viinin koettua makua?
  • Miten ruuan valmistustapa ja lisukkeet vaikuttavat viinin koettuun makuun?
  • Miten makuaisti toimii?
  • Mitä perusmakuja on olemassa ja missä niitä on?
  • Miten eri ruoka-aineiden maut vaikuttavat viiniin?
  • Miten ruuan maku muuttaa viinin koettua makua?
  • Miten ruuan valmistustapa ja lisukkeet vaikuttavat viinin koettuun makuun?

Kurssiin kuuluu neljä eri kokoontumiskertaa

  • 26.3. (Lappeenrannassa)
  • 2.4.
  • 9.4.
  • 16.4.

Koulutuksen kesto on n. 2,5h/kerta. Tarkemmat aloitusajat sovitaan erikseen kun osallistujat selvillä.

Jokaisella kerralla tehdään käytännön makuharjoitus, johon maisteltavat herkut toimittaa Saimaan ammattikorkeakoulu.

Pitopaikkana toimii vuoroviikoin Saimaan ammattikorkeakoulun tilat Lappeenrannassa ja Imatralla. Tapaamisten tarkat osoitteet ilmoitetaan ilmoittautuneille vahvistuksen yhteydessä ja viimeistään edellisellä viikolla.

Kurssin vetäjiksi ovat lupautuneet Lari-Pekka Ruotsi ja Juho Pylkkö. Lisätiedot myös heiltä.

Ilmoittautuminen

Kurssille otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä – toimi saman tien – ilmoittautumiset kaavakkeen kautta viimeistään 19.3.2019

Mukaan mahtuu vain 10 henkeä. ( Ilmoittautuminen ei mene lukkoon vielä kymmenestä jos saadaan 20 ilmoittautumista. Tällöin voidaan tuplata osallistujamäärä samalla hinnalla.)

Hinta on 100€/henkilö. Osallistumismaksu maksetaan vahvistuksen jälkeen tilille Saimaan Munskänkarna FI52 1038 3000 048700. Viitenumero maksuun 201903265

Tule oppimaan lisää viinin & ruoan harmonian maailmasta!