Rypälekurssi

Viinikoulutus jatkuu.

Tulevana talvikautena on vuorossa rypälekurssi, rypäleet ovat:

  • Chardonnay, Riesling ja Sauvignon Blanc valkoisista ja
  • Cabernet Sauvignon, Syrah ja Pinot Noir punaisista

Kurssi on tarkoitettu kaikille viiniseuran jäsenille, mutta erityisesti I-tason suorittaneille, sekä myös heille, joilla toinen puoli rypälekurssista on suorittamatta (teoria tai käytäntö)

Ilmoittaudu 31.10. mennessä Osmo Savolaiselle

lähettämällä sähköposti osoitteeseen osmo.savolainen@pp3.inet.fi ja saimaanmunska@gmail.com


  • kurssille sopii n. 10 opiskelijaa
  • kolme iltaa teoriaa käytännön harjoituksineen ja tentti lopuksi, yksi ilta tänä vuonna, 3 tuntia/kerta
  • sovimme osallistujien kesken illat ja paikka pyritään varmistamaan
  • opiskelumateriaalina on kurssimoniste, n. 60 sivua, lisäksi Munskan viinikirja
  • tutkinnon hinta on 79 € ja maksetaan ennen aloitusta seuran tilille FI52 1038 3000 048700


RYPÄLEKURSSI antaa hyvät tiedot seuraavista asioista

  • Viininviljelyn tekniikka ja kasvuolosuhteet
  • Puna- valko- ja roséviinien valmistus
  • Tärkeimpien rypälelajikkeiden ominaisuudet
  • Analyyttinen maistaminen
  • Analysointi- ja kuvailuvalmiuksia kehitetään edelleen.

Rypälekurssin aineistossa on yleistiedot viininviljelystä ja viinin valmistuksesta. Mukana on myös rypäleliite, jossa kuvataan 1-tason kurssiin ja rypälekurssiin liittyvien rypälelajikkeiden ominaisuudet.

Rypäleiden ominaisuuksiin ja analyyttiseen maistamiseen liittyvät esitysaineistot pyrkivät valmentamaan osanottajia rypälekokeen maistamisosuuteen.

Lisätiedot:

Osmo Savolainen, Kouluttaja

puh. 0500550751