Rypälekurssi
Viinikoulutus jatkuu.
Tulevana talvikautena on vuorossa rypälekurssi, rypäleet ovat:
- Chardonnay, Riesling ja Sauvignon Blanc valkoisista ja
- Cabernet Sauvignon, Syrah ja Pinot Noir punaisista
Kurssi on tarkoitettu kaikille viiniseuran jäsenille, mutta erityisesti I-tason suorittaneille, sekä myös heille, joilla toinen puoli rypälekurssista on suorittamatta (teoria tai käytäntö)
Ilmoittaudu 31.10. mennessä Osmo Savolaiselle
lähettämällä sähköposti osoitteeseen osmo.savolainen@pp3.inet.fi ja saimaanmunska@gmail.com
- kurssille sopii n. 10 opiskelijaa
- kolme iltaa teoriaa käytännön harjoituksineen ja tentti lopuksi, yksi ilta tänä vuonna, 3 tuntia/kerta
- sovimme osallistujien kesken illat ja paikka pyritään varmistamaan
- opiskelumateriaalina on kurssimoniste, n. 60 sivua, lisäksi Munskan viinikirja
- tutkinnon hinta on 79 € ja maksetaan ennen aloitusta seuran tilille FI52 1038 3000 048700
RYPÄLEKURSSI antaa hyvät tiedot seuraavista asioista
- Viininviljelyn tekniikka ja kasvuolosuhteet
- Puna- valko- ja roséviinien valmistus
- Tärkeimpien rypälelajikkeiden ominaisuudet
- Analyyttinen maistaminen
- Analysointi- ja kuvailuvalmiuksia kehitetään edelleen.
Rypälekurssin aineistossa on yleistiedot viininviljelystä ja viinin valmistuksesta. Mukana on myös rypäleliite, jossa kuvataan 1-tason kurssiin ja rypälekurssiin liittyvien rypälelajikkeiden ominaisuudet.
Rypäleiden ominaisuuksiin ja analyyttiseen maistamiseen liittyvät esitysaineistot pyrkivät valmentamaan osanottajia rypälekokeen maistamisosuuteen.
Lisätiedot:
Osmo Savolainen, Kouluttaja
puh. 0500550751